Home » Palvelut » Hammashoidot

Hammashoidot

Hampaiden ja ienten sairauksista huolehtiminen on tärkeä osa lemmikin terveydenhuoltoa. Suun alueen sairaudet ovat melko yleisiä koirilla ja kissoilla. Hampaan pinnalle kertyy päivittäin ns. plakkia, mistä aikaa myöten kehittyy hammaskiveä. Hammaskivi altistaa ientulehdukselle ja jos ientulehdus pääsee etenmään hampaiden kiinnityskudoksiin, aiheuttaa se lopulta hampaiden heilumista ja irtoamisia. Koira ja kissa eivät näytä kroonista suun tai hampaiden kipua. Oireina ientulehduksessa voi olla pahanhajuinen hengitys ja kuolaaminen, pahimmillaan myös vaikeutunut syöminen. Parhaiten hammaskiven muodostumista voidaan ehkäistä hampaiden säännöllisellä harjauksella. Myös puruluilla ja erityisruuilla voidaan ehkäistä hammaskiven muodostumista.

Hammaskiven poisto eläimille tehdään aina nukutuksessa. Poistoon käytetään ultraäänilaitetta, joka poistaa hammaskiven hampaan pintaa vaurioittamatta. Hammaskiven poiston yhteydessä hampaat aina tarkistetaan.

Hampaita koirilta ja kissoilta joudutaan poistamaan hammasmurtumien yhteydessä ja jos niiden kiinnityskudos on vaurioitunut tai juurialue tulehtunut. Hampaiden poistot tapahtuvat joko kirurgisesti tai ei kirurgisesti. Jos poisto tapahtuu kirurgisesti, poistetaan myös hammasta ympäröivää luuta, näin varmistetaan juurten täydellinen poisto.

Murtuneita hampaita voidaan myös juurihoitaa ja paikata, meillä juurihoitoja ja paikkauksia ei tehdä. Tällaisiä hoitoja vaativille potilaille voimme suositella eläinlääkäriasemia, joissa näitä hoitoja tehdään.

hammashoidot