Home » Palvelut » Ihosairaudet

Ihosairaudet

Yleisimpiä pieneläinten iho-oireita ovat ihon kutina, toistuvat iho- ja korvatulehdukset, karvanlähtö ja hilseily. Iho-ongelmien taustalla voivat olla esim. allergiat, ulkoloiset, yleissairaudet (mm. kilpirauhasen toimintahäiriöt) ja immuunivälitteiset sairaudet. Esimerkiksi ihotulehduksen taustalla on usein jokin muu ongelma, joka aiheuttaa ihon tasapainon järkkymisen ja bakteerien tai hiivojen määrän lisääntymisen.

Tavoitteena on selvittää uusivan iho-ongelman perimmäinen taustasyy ja mahdolliset altistavat tekijät. Samanlaisten oireiden taustalla voi olla useita erilaisia taustasyitä, joten diagnostiikka edellyttää loogista etenemistä. Yhteistyö omistajan kanssa on tärkeää.

Taustatiedot ovat usein olennaisen tärkeitä iho-ongelman selvittelyssä. Pyydämmekin laajempiin ihotutkimuksiin tulevia tutustumaan oheiseen esitietolomakkeeseen ja mielellään täyttämään sen. – Lisäksi kannattaa ottaa mahdolliset aiemmat hoitotiedot (mm. lääkitystiedot ja laboratoriotulokset) mukaan käynnille.

Esitietolomake vastaanotolle tulevalle ihotautipotilaalle:

Word-tiedosto (Voidaan täyttää koneella ja lähettää sähköpostitse.)
Pdf-tiedosto (Tulostetaan ja tuodaan tullessa vastaanotolle.)

Lomakkeista Word-tiedosto aukeaa Microsoft Officen Wordilla tai ilmaisen Open Officen Writerilla. Tallenna tiedosto omalle tietokoneellesi, täytä ja tallenna täytettynä uudelleen. Tämän jälkeen lähetä tiedosto vastaanotolle sähköpostitse. Voit myös tulostaa täytetyn lomakkeen tai täyttää sen vasta tulostuksen jälkeen ja ottaa mukaasi vastaanotolle tullessasi.

Pdf-tiedosto aukeaa ilmaisella Adobe Acrobat Readerilla, jonka voit tarvittaessa ladata koneellesi täältä. Pdf-tiedoston voit tulostaa, täyttää lomakkeen ja ottaa mukaasi vastaanotolle tullessasi.