Home » Palvelut » Laboratoriopalvelut

Laboratoriopalvelut

Vastaanotollamme on verinäytteen ns. kuivakemiallisia tutkimuksia varten laboratoriolaite. Sillä saamme tarkistettua sisäelinten toimintaa kuvaavia määrityksiä, joiden tulos tulee yleensä jo potilasta hoidettaessa. Tämä nopeuttaa oikeaan diagnoosiin pääsyä ja näin myös terapian aloitusta. Tutkimme vastaanotolla myös virtsanäytteitä sekä iho- ja korvanäytteitä.

Verinäytetutkimuksissa on tärkeää että potilas on ollut paastolla 6-8 tuntia. Joidenkin sairauksien kontrolleissa on huomioitava kuinka kauan aikaa on lääkkeen otosta. Nämä asiat on hyvä varmistaa aikaa varatessa.

Virtsanäyte tutkimukset tulisi tehdä melko pian virtsanäytteen oton jälkeen. Virtsanäyte voidaan ottaa kotona mutta silloin se olisi hyvä saada tutkittavaksi mahdollisimman nopeasti, vähintään 4 tunnin kuluessa näytteen otosta. Tämän aikaa näyte on hyvä säilyttää viileässä. Näyte voidaan ottaa myös vastaanotolla ns. punktoimalla. Tällöin virtsarakon pitäisi olla melko täysi. Jos näyte on tarkoitus ottaa vastaanotolla, tulee pyrkiä estämään ettei lemmikki virtsaa juuri ennen vastaanotolle tuloa.

labra